BOBEY .

2:01 AM
awk je yg tau .
kalau saya xckp un awk da tau .
thanx cbb memahami .
klaulah awk ckp awal2 ,mst kte xbuat kaan .
skrg mcm mne ?
da terlambat kaan .
hurm =.='
haish .

Read On 4 comments

First Contest by Adam Haiqal

1:56 AM
aq join contest by ADAM HAIKAL .tema dia Kenangan 2010 dan Azam 2011 .ni semangat nk join ni .mmg aq rindu la smua tu .nnt taun dpn mst da xde kaan . T.T sob2 .

klik gambar tuk join .


mmg bnyk knangan tuk taun ni .cbb taun ni pling best XD
first skali ,kenangan yg pling aq xkan lpe ialah ble dpt join team olahraga maktab .yg ni pling aq akan rndu ..

Olahraga Mrsm Peringkat  Zon Timur 

nnt taun dpn diorang da xde T.T cdeynyer .tyme pg ni aq ,deah ngan sena je yg f4 .yg laen sume f5 .first2 ktorg senyp je ,cbb xbiase lg ngan diorg .tp xsmpai sehari ktorg da boley sekepala ngan diorg .mmg best la diorg .tmbh2 lagi ble ktorg dpt jd juara tuk zon timur ni .happy cgt2 .walau pun muke hangus tp xkisah cbb ktorg ley pg pringkat kebangsaan pulak :D

Olahraga Mrsm se-Malaysia Peringkat Kebangsaan

ni tyme pg yg kbangsaan punyer kt Berseri .mmg best gler .lagi2 tyme ktorg training .wat kecoh kt padang ,gelak2 ,pastu kena mrah cbb xserious ,nanges ble injured .mmg best la .uwaaa~ rndu !

lps tu ,tyme ngan classmate .penghuni 4 Omar Khayyam 10/11 mmg RAWKS larh !happy ble ngan diorang .

cool kaan :D
ni tyme ade pertndgan nasyid ,cbb tu pkai mcm tu

nasyid ,tema kemerdekaan .haha 

ade lagi ,ni tyme birthday prank tuk mr presiden + jamuan kelas ,gempak habiz !!

mase ni aq bermandikan air ribena !haha XD

majlis raya 

ni lak tyme ambk gmbr tu Class Of  2010 


kami bawak karakter masing2 :D

ni blom lagi sal aq ngan kwn2 kt hostel .tp xpe la laen kli aq cter .
okay ,azam tuk 2011 

  1. xnak maen2 da ,mst struggle tuk SPM .
  2. nk cpai pointer 3.5 n above 
  3. trial nk dpt at least 3.8 wah2 tggi nyer target 
  4. nk jd someone yg better than this year :D
Read On 12 comments

TERIMA KASIH !

7:03 PM
wah ..da lame aq tunggu ni .akhirnya smpai sudah follower aq yg ke - 300 .trima ksih Erra Shahira .ni aq wt something special tuk kamoo !lbey krg award la .sudi kan diri tu ambik ye erra :D


TARRRAA !



tuk follower2 aq yg laen un aq ade buat jgk .korg2 smua nnt ambk la yer .aq hargai cgt2 korg2 yg sudi follow blog ni .thanx cgt2 .syg korg ketat2 + sendat2 !


korg sudi kan la dri tuk ambk ye .walaupun xcantik ,aq wt ikhlas tau .
Read On 2 comments

I love my blog : segalanya tentang blog saya

1:34 AM
Saya sayang blog saya .yaa sudah semestinya larh .thanx Cik Mulat coz tag fira :D syg kamoo ! sape2 nk join sila la klik2 banner kt bwh ni .Cik Mulat ckp 'join la sape2 nk join ' .So ,jgn malu2 segan2 tuk join k .


ok ,masa tuk jawab soalan ..

Sejarah nama blog dan kisah di sebalik header dan background blog.

nme blog ni i am afirah cebab afirah kan nme aq n blog ni aq punyer ,so aq taruk la nme tu .lau psal header ,aq rse aq punyer tu xlayak nk di panggil header cbb gmbr tu aq maen edit je pastu ltak kt ctu .background ni plak ,tyme first wt blog smpai skrg msih gne yg same cebb aq rse yg ni cantik .huhu

Berapa kali anda update blog.

aq update blog tyme ade mse free .ceyh ,bjet bz .haha .klau cuti ke aq update la sehari skali ,slang 3 hari ke .nnt da blik mktb ssh da nk update ,myb nnt jd sminggu skali or sbulan skali .aduih !nnt mst aq rndu nk blogging =.='

Sebab utama anda buat blog.

cbab utama ..hurm ,tertarik n terpengaruh ngan kwn .diorg slalu cter sal blog diorg lam klas .pstu rse nk cbe .then ,wujud la blog ni .

5 pekara  mengenai blog anda yang patut di ketahui.

1. mula ditubuhkan pada 5 Oktober 2010 
2 .blog ni psal spenuhnya pasal aq ,org2 yg aq syg n kdg2 aq selit jgak pasal bnde laen .
3 .kdg2 blog ni da jd mcm diari aq 
4 .aq sgt suka ble org komen entry aq .hahax
5 .ribuan trima ksih tuk korg yg sudi follow aq punyer blog .

5 entry terbaik di blog anda yang patut di baca

aq xtau yg mne yg terbaik .tp ni yg terbaik bg aq la ..

3 pekara yang tak dapat di lupakan sepanjang berblogging.

1 .ble dpt follower .teruja kott XD mcm nk jaja satu kampung !
2 .ble entry aq ade org komen ..happy cgt2 
3 .BW .dpt tgop header diorg yg lawa2 n entry yg menarik .

10 blog kegemaran anda.


Tips yang anda nak kongsi kan dalam berblogging ini.

alamak !tips ?aq un msih bru dlm berblog ni .tp aq nsihatkan korg lau BW tinggal la jejak .lau x nmpak cm stalker je kan .satu lagi lau org sruh kte follow blik ,ringan2 kn la tgan tuk follow blik .xslh kan sling follow memfollow .

sejauh mana anda sayang blog anda.

jauh ,mcm jln kaki dri klantan ke negeri sembilan .haha .xde lah ,aq syg blog aq ni .lau xupdate sehari rse mcm sedey .cbb mcm ade yg xlengkap .blog ni da mcm sbahagian dri idop kot .*over sudaa .haha

 3 sebab kenapa perlu datang/berkungjung ke blog anda.

1 .aq amat mengalu-alukan kedatangan korang .komen2 korang aq trima dengan hati yg terbuka .
2 .mne la tau kan ble korang dtg sini dpt something yg berguna ke ,mghiburkan hati ke .xpun dpt knl aq kaan .hahax
3 .lau korang dtg sini .nnt  aq berkunjung dkt korg punyer blog blik :D

Tag 10 blogger 
jom tgop sape yg bertuah ..
kte harap korang join tau .
Read On 5 comments

saya sayang BABAH !

1:15 AM
siapa Babah ?okay ,meh aq knl kan korg sume ngan Babah .TARRAAA !
NAME :Babah 
AGE :3 Years 4 Month 

dah knl kaan ,comel x ?haha .walaupun org laen un ade Patrick cam ni .aq xkisah cbb tu Patrick diorang n ni Babah aq .knape Babah ? haha .yg ni aq xley jwb XD   aq mmg syg sgt2 kt Babah !kt mne aq pg je aq mst bawak Babah .blik maktab ,bercuti ,bertanding .. mst aq bwak babah .WAJIB!huhu .kdg2 lau pg trip ke ape ,bdak2 ni  kwan2 aq slalu sorok Babah .kejam btul diorg .haha . 

Saat2 bahagia bersama Babah ..
caakk !

Babah !look at that :D

Senyum !

sayang kamoo ketat2 sendat2 !

Babah ,yuyu syg kamoo sgt2 .teman yuyu slalu tau :D
Read On 20 comments

KEKASIHKU

1:10 PM

 post kali ni aq nk kongsi satu cter ngan korg .cter ni aq bace kt i luv islam .pastu rse nk kongsi la ngan korang . xpe kaan .cter ni mmg best ,xtipu .so ,laayaaaan ...


Kali ni aku nak kongsikan tentang KEKASIH aku? (aku taip huruf besar tu sebab aku terlampau sangat sayang kat DIA!) Penyayang sifatnya. Betul ni.. tak tipu punya! Pure cintalah nak dikategorikan tu. Apa taknya, masa aku susah, minta tolong sajalah pada DIA. Pasti akan datang bantuan. Bila aku susah hati, boleh terus ngadu kat DIA -> direct! Pergghh !!
Yang bestnya tu, bila aku dah ngadu kat DIA, terasa peace aje. For surelah...KEKASIH, kan?! Ish! Beruntung betul dapat KEKASIH cam ni... tak pernah nak sakitkan hati aku. Bila-bila masa aje aku boleh contact DIA. Yang seronok tu, sebab memang betul-betul rasa DIA tu dekat kat hati ni! Ye la, cinta punya pasal, kan?
DIA tak kisah pun kalau aku tak ingat kat DIA. Tapi rugilah aku. Sebab, kalau aku ingat &contact je DIA, sure macam-macam la yang aku dapat. Tak kiralah, material ke... spiritual ke... emm memang kekasih sejatilah tu! Bila aku rindu kat DIA, baca je surat-surat yang DIA bagi tu. Macam-macam nasihat ada dalam tu. Siap bagi contoh lagi nak suruh aku faham.
Sebelum ni, aku pernah gak frust. Memang sedih giler la masa tu. Ye la, cinta bagai nak rak, tiba-tiba clash gitu aje.  Tapi KEKASIH aku yg ni lain, DIA tak kisah pun dengan cerita aku frust tu. Siap bagi semangat lagi. DIA takde jeles pun.
Cuma aku je yang jeles dengan DIA. Memang ramai yang jatuh cinta dekat DIASo, aku pun kenalah usaha betul-betul. Kata orang putih ~what you give, you get back~
So, kalau aku usaha lebih sikit, aku dapat lebih la, kan? KEKASIH aku ni baik sangat-sangat.
Perfect! Tu yang kadang-kadang aku tengah-tengah malam...  pukul 3-4 pagi tu pun, kalau aku terjaga, aku sure akan contact DIA. Rindu aaaa! Sebenarnya, KEKASIH aku ni kaya... millionaire... billionaire...dan entah apa-apa naire lagi... tu yang pemurah sangat tu. Semua keperluan hidup aku, DIA yang support... percaya tak?
Free of charge... tapi aku tak sedap hati la... mestilah kena hargai apa yang DIA bagi tu, kan? Mak aku kata, kalau orang dah bagi, suka ke tak suka, amik aje la.. .pastu pandai-pandailah membalas budi.. tu yang buat aku sanggup berkorban apa sahaja... cheewah!
DIA suruh aku belajar sungguh-sungguh. Kalau boleh belajar semua ilmu. Sebab, KEKASIH aku ni memang cerdik+bijak+genius dan lain-lain...DIA kata, tanpa ilmu, setiap amal yang aku buat semua sia-sia. DIA pun tambah sayang kat aku kalau aku rajin belajar.
Malu la sebenarnya nak cakap ni...
Emm... aku sebenarnya belum pernah jumpa DIA lagi pun. Belum bersedia la... tapi KEKASIH aku ni dah janji, satu hari nanti, mesti jumpa. Sekarang ni menghitung hari la aku ni. Tapi kecut perut gak! Takuut! Aku mesti prepare awal-awal.
Daripada surat-surat DIA yang ada tu, aku tahu la apa yang DIA suka, apa yang DIA tak suka. Mestilah aku nak buat apa yang DIA suka, jadi, DIA tambah-tambah sayang la kat aku, kan? Takpe la, berkorban sekarang, sebab dia dah janji, sapa-sapa yang DIA sayang, DIA bagi hadiah special yang aku tak pernah terfikir pun!
Ish! Rindu sangat dah ni!
Kekasih.. Aku berjanji, aku akan pertahankan cinta suci ini..
Walau nyawa digalang ganti, menggadaikan cinta teragung ini..
Tidak sama sekali..
Walaupun tak pernah berjumpa, aku tetap bahagia..
Itulah kekasihku.. Allah SWT.. cinta teragungku!
Read On 5 comments

Persembahan Amal Cakna Palestin .

11:17 PM
aduih .skit pinggang ,penat .pening dup mengira tiket2 tuk konsert Wali Band bersempena persembahan amal cakna Palestin .abiz tgn bau tiket .haha .harum gtu :D 


okay ,berbalik sal p'sembahn ni .persembahan ni diadakan untuk membantu rakyat2 palestin .kiranya membeli sambil beramal gtu .harga tiket seperti yg tertera kt gmbr di atas .jd bg korg2 yg berminat ,bolehlah dpt kn tket kt cawangan2 SMO yg ade kt klantan ,cawangan2 Shell n cawangan2 terpilih .marilah sama2 memeriahkan majlis .

Read On 11 comments

Looking Great Smile 2010 contest by Zainatun Adilah

11:41 AM

thanx to humble modest kerana tlh mengetag aq :D okayh ,stelah selongkar gambar2 dalam phone, camera smua .jumpa larh stu gmbr yg aq rse pling okay tuk contest ni .walau pun xcantik ,gigi berterabur ..hurm ,,kira okaylah .huhu .

A smile is an inexpensive way to change your looks :D

tag 5 org ?jom kte tgop sape yg kena !

hrp2 korg sudi la join ye .aq tag korang cbb aq rse korang comel :D jgn marah tau .
Read On 4 comments

mne satu pilihan korang ?

2:40 AM
PENDAM atau LUAH ?

tatkala diri kita dilanda masalah .
sudah pasti kte jd xtentu hala kaan .
ade yg ske menyendiri , menangis coz diorg lagi suke pendam .
ade jgak yg akan cri best friend diorg ,kwn ,mak ,ayah ,abang ,bf ,gf n sape2 je yg boleh diorg kongsi msalah diorg .mknenyer golongan ni lagi ske luah .

urm ,pade pndpat aq lak lau kte pendam ,mmg la org xkan thu ape mslh kte .ape yg kte rse .dan kte un xkan ssh kan org laen .btul x ? tp hakikatnyer lau kte pndm kte akan rse ...*ssh nk ckp . haish .sakit .putus harapan .mcm2 ,kdg2 smpai slalu nanges2 .klau kte luah plak ,kte akan rse lega ..tenang cbb ade org sudi nk dgr masalah kte .tp kdg2 ,lau nk luah pernh x korang terfikir mcm 'nnt sshkan dia pulak' .

cbb tu kdg2 aq lbih prefer pndam drpd luah sebb lau kte pndam kte xssh kan sape2 kaan .lau jiwa kte je yg skit xpe asalkan kte x sshkan org laen :) 

so ,mane satu pilihan korang ?
or 

dye,orgbknxnkcterktdyetpdyeknethuorgxnksshkansape2.
dyeslalusruhorgcterkaan.
xpe,orgkankuatorgleytggungsemuani:)
Read On 10 comments

NO one but YOU .

3:11 AM
There's nowhere to wander
where I won't think
about all the loving thoughts I have
that bring me to the brink
of shouting to this world I'm in

how much I'm in love with you.
But then I stop and think
what good will all the shouting do?
The only one that should hear it
should be no one but you.

There's nowhere to wander
where I will never feel
lost within my inner self
that doesn't know how to heal.
All the hurting that's a part of me
is all because of you
Then I stop and really feel

that nothing good can come from this
'cause you'll never know how much I miss being with you.
There is no one but you.

It takes only a minute to get a crush on someone,
an hour to like someone ,
and a day to love someone ,
but it takes a lifetime to forget someone .

Read On 5 comments

VOTE 4 ME :D

3:00 AM
oyeah ! skrg tggl lagi beberape jam tuk undian Blog Baru Pilihan Malaysia bermula .jadi kamu smua tlg undi saya ya :D dup .dap .dup .dap . berdebor ni XD

macam mne nk undi ?haa
Cara-cara nya adalah:
  • Undian peringkat pertama - semua kumpulan akan dibuka serentak untuk undian peringkat ini. 5 blog  bagi setiap kumpulan yang mendapat undian tertinggi akan layak ke undian peringkat kedua.
  •  Undian peringkat kedua - 50 blog (5 blog dari 10 kumpulan = 50) akan dihimpunkan untuk diundi. pemenang gelaran blog baru (2010) pilihan akan diumumkan
ATTENTION : 
gadjet poll akan digunakan, anda hanya undi nombor blog pilihan anda.. tidak perlu tulis nombor blog pilihan di ruangan komen nanti..so ,jgn lupa no 303 .igt tau 303 .
kpd follower2 ku ,silent reader or sape2 je .tlg undi blog saya ya .tnpa korang sume ,blog ni sia2 tau . konklusinya jgn lupe undi blog i'm afirah group 8 no 303 :D 
undian anda amatlah saya hargai :D
lots of love ,

Read On 13 comments
Read On 0 comments

sudah xtau apa mau buat =.='

10:35 PM
apabila jiwa celaru
apa yg dibuat smua kucar kacir 
hati resah xsudah
otak melayang entah kemana
jntg lemah semacam
haiyoo~
manyak susah :(
Read On 4 comments

Friendship vs Love

12:36 AM


vs


Friendship is a quiet walk in the park with the one you trust.
Love is when you feel like you are the only two around.


Friendship is when they gaze into your eyes and you know they care.
Love is when they gaze into your eyes and it warms your heart .



Friendship is being close even when you are far apart.
Love is when you can still feel their hand on your heart when they are not near.



Friendship is hoping that they experience the very best.
Love is when you bring them the very best.



Friendship occupies your mind.
Love occupies your soul.



Friendship is knowing that you will always try to be there when in need.
Love is when you will give up everything to be at their side.



Friendship is a warm smile in the winter.
Love is a warming touch that sends a pulse through your heart.



Love is a beautiful smile to which nothing compares.
A tender laugh, which opens your heart.
A single touch that melts away your fears.
A smell that reminds you of the tenderness of heaven.
A voice that reminds you of the innocence of youth.



Friendship can survive without love.
Love cannot live without friendship.
Read On 3 comments

happy+teruja+bersyukur

2:14 AM
Dup .dAp .Dup .dAp .
berdebor2 den .haish :D
tp skrg dh x .aq suda gumbira .senyum memanjang .klau org tgop ,org kata gila tak betui .
knape aq senyum ?haAa mst la sebab BLOG PILIHAN MALAYSIA .
xsangka aq termasuk dalam shortlist tu .haish .bersyukur x habih chek :D

*sonyum xhabih2 .

aq bukan apa .tp excited skit xslh kan .wee ~
klik sini aq dpt nombOr  chantek~ 303 .igt tau .
da lega lepas juling biji2 mata cari aq punyer .
pape pown mmg epy n da boley tdo lena :D walaupun aq tau saingan kuat gler .tp xkisah :D
Read On 4 comments

Being AlOne ..

2:45 PM

The pain of being alone is a universal human experience.Most people seek out relationships to avoid or soothe this pain. Most people will stay in a relationship that is not working as a way to avoid this pain.


Unfortunately, no relationship can relieve the pain of being permanently alone. Even in the best of relationships, there always comes a time when our friends, family, and partners are not available and we are alone.


When you feel alone, what do you do?


The successful ability to be alone can mean the ability to feel alone and lonely without the need to seek someone out to fill the void. It can also mean being alone but not being lonely, with the void filled with creativity or self-expression, or passion for pursuit of something that matters to you.


Successfully being alone specifically means being alone without filling the void with negative things, or behaviors or numbing out.


How can you face your feelings about being alone? Here are some powerful steps.


1. Stop doing all of the behaviors that help you avoid being alone.
2. Feel your feelings and know they are only feelings.
3. Continue to not do behaviors that stop the feelings of being alone.
4. Practice self care -- sleep, eat, exercise, read, talk to yourself gently.
5. Do not numb out with activities that stop feelings.6. If you fall off the wagon and numb out, simply go back to not doing these behaviors and allow yourself to feel your feelings of being alone.
7. Know the feelings will pass and you will be a stronger, more resilient, more powerful person on the other end.
8. Watch yourself as you go through your life and thwart any move on your part to relieve the feeling of being alone.
9. Trust yourself and your own ability to take care of yourself.


Read On 4 comments

Blog Baru pilihan 2010

6:37 PM
nsib baek tarikh pertandingan ni dilanjutkan .
lau x ,xmerasa la nk join .
pertandingan ape ? hurm ..
aq join pertandingan  BLOG BARU (2010) PILIHAN
huhu .

aq strt blogging taun ni n xjemu2 tuk update . aq mula syg kt blog ni <3
my first entry in this blog is on 5 October 2010 at 1.38 a.m.
Read On 5 comments

wajib dengar !

1:21 AM
korang cri la lagu ni KATAKAN .Putih yg nyanyi .an Indonesian band .xdpt cri kt YouTube :( ni lirik lagu tu .

katakan - putih 


Bulan, katakan padanya katakan padanya kucinta
Bintang,kedipkam matamu pancarkan sinarmu untuknya untuknya


Katakan padanya aku menunggu,
Katakan padanya aku pun rindu
Sampaikan padanya aku disini
Sampaikan padanya aku menanti


Angin,terbangkanlah aku terbangkan rinduku untuknya
Agar dia rasakan semua pelukan hangatku untuknya untuknya



Katakan padanya aku menunggu,
Katakan padanya aku pun rindu
Sampaikan padanya aku disini
Sampaikan padanya aku menanti

Jawabnya ... Ho ooh ...

Katakan padanya aku menunggu,
Katakan padanya aku pun rindu
Sampaikan padanya aku disini
Sampaikan padanya aku menanti

aqtujukanlaguinikhasbuatkamo2ygaqsyg!
termasukcikmulat:D
Read On 0 comments


About Me

My photo
hye , I'm Fira , 19 yrs old , Kelantanese , accountancy student , UiTM KT :D

Blog Archive

Followers

Recent Visitors

my sis

my sis
i adore u sis :D

award :D

Photobucket


..

Superman Logo 2), url(Superman Logo 2), auto;}

laungkan di sini ! :D